• Gratis bezorgd
  • Eigen opmaak programma
  • Spoedlevering
  • Klantwaardering: 9.1
Aanleverspecificaties

Hoe uw bestanden aan te leveren. Leest u onderstaande informatie zorgvuldig
door om eventuele problemen te voorkomen.

Belangrijke aanleverspecificaties:

PDF Aanleveren in PDF/X-4:2008, géén snijtekens, registratietekens en kleurenbalken toevoegen.
Resolutie Resolutie ten minste 300 dpi bij 100% originele grootte
Afsnee Voor al het drukwerk (met uitzondering van brochures) rondom 2 mm afsnee toevoegen, bij brochures rondom 5 mm toevoegen!
Belangrijke (tekst-) informatie tenminste 5 mm van de randen plaatsen.
Letterfonts Letterfonts moeten volledig worden ingesloten of omgezet naar krommen/contouren.
Kleurmodus FOGRA39 (ISO Coated V2) voor gestreken papier, FOGRA47 (PSO Ongecoat ISO12647) voor ongestreken papier.
Inktbezetting Inktbezetting mag niet meer bedragen dan 300%
Spelling en zetfouten Spelling en zetfouten worden door DrukwerkExpert niet gecontroleerd.
Overdrukingstellingen Overdrukinstellingen worden door DrukwerkExpert niet gecontroleerd.
Transparanten Transparanten vanuit CorelDraw moeten worden verminderd
Opmerkings- en formuliervelden Opmerkings- en formuliervelden worden niet ingezien en verwijderd
Vouwlijnen Vouwlijnen worden niet geverfieerd bij het afwerken
Looprichting Looprichting van het papier kan helaas niet altijd de juiste zijn
Formaat De afzonderlijke pagina's van een folder zijn gebaseerd op het volledig opengevouwen formaat (zie eindformaat en aanleverformaat).Hoe bestanden aanleveren


Bestanden kunt u aanleveren via het upload-venster, welke getoond wordt direct na het
bestelproces. De bestanden worden dan op een veilige manier snel naar ons verzonden. Na het uploaden ziet u de bestandsnaam staan zodat kan worden gecontroleerd of het juiste bestand is geupload. Bestanden kunnen daarna eventueel worden verwijderd en opnieuw geupload. Als alle bestanden aanwezig zijn sluit u de uploadpagina af. Mocht er tijdens de bestelling iets mis zijn gegaan waardoor u geen bestanden heeft kunnen uploaden dan kunt u dat via uw bestelgeschiedenis opnieuw doen. Ook kunt via https://drukwerkexpert.wetransfer.com/ uw bestanden sturen.


Aanleverformaat


Op dit formaat dienen de bestanden te worden aangeleverd. Voor een folder is dat bijvoorbeeldhet plano (uitgevouwen) formaat met een extra afloop/snijmarge rondom.
Het aanleverformaat is te vinden in de datailomschrijving en in de werktekening bij elk product.


Afloop/snijmarge


Om er zeker van te zijn dat er na het snijden geen delen van uw ontwerp wegvallen, of witte randen ontstaan, moet het aan te leveren bestand aan alle zijden groter zijn dan het gekozen formaat. De afloop is al in het 'aanleverformaat' opgenomen. Zorg ervoor dat uw ontwerp gewoon doorloopt, dus geen wit kader rond het ontwerp plaatsen! Bij de meeste producten zoals folders, flyers, briefpapier, posters is de afloop 2mm rondom. Enveloppen en brochures hebben een afwijkende afloop. Voor de juiste afloop kunt u bij ieder product de werktekening downloaden.

Daarnaast dienen alle zijden en vouwlijnen van het uiteindelijke formaat tenminste 5 mm vrij te zijn van teksten en andere belangrijke informatie.
Welke bestandsformaten kunt u aanleveren


PDF
De voorkeur gaat uit naar een PDF bestand (hoge resolutie). Indien uw opmaakprogramma dit ondersteund, selecteert u dan de voorinstelling 'PDF/X-4:2008 of PDF/X-3:2003'. Stelt u de PDF zo in dat de afloopinstellingen van het document gebruikt worden (dus 2 mm afloop rondom).

Zorgt u ervoor dat u, indien u een pdf aanlevert, de gebuikte lettertypen in het bestand insluit. U kunt tekst ook in outlines/lettercontouren omzetten.

LET OP! Geen snijlijnen of andere drukkersmarkeringen in het document opnemen!

Het is echter ook mogelijk om bestanden in onderstaande formaten aan te leveren:
• TIFF
• JPG/JPEG

Geen Microsoft Office bestanden
Microsoft Office bestanden kunnen door ons niet worden verwerkt. Wij kunnen deze eventueel wel tegen meerprijs voor u omzetten naar geschikte bestanden. Vraag onze medewerkers vrijblijvend naar de kosten hiervan.Kleuren


Alle bestanden dienen te worden opgemaakt in CMYK met het kleurprofiel ISO Coated V2.
Let op: PMS kleuren dienen bij full color drukwerk te worden omgezet naar CMYK.Bedrukking flyers


Alle prijzen van de flyers zijn gebaseerd op dubbelzijdige (4/4) full color bedrukking. Bij aanlevering van een enkelzijdig bestand wordt ook maar één zijde bedrukt. Als u hetzelfde bestand op zowel voor als achterzijde wilt laten bedrukken dient u het bestand 2 keer aan te leveren met in de bestandsnaam de vermelding voor en achter. Bijvoorbeeld: voor-uwbestand.pdf en achter-uwbestand.pdf.Resolutie


Alle afbeeldingen uitgedrukt in pixels moeten 300 DPI zijn. Bestanden met een resolutie van minder dan 300 DPI verliezen kwaliteit tijdens de druk.


Als uw bestanden niet goed zijn aangeleverd


Bestanden die niet conform onze aanleverspecificaties zijn aangeleverd worden indien mogelijk door onze DTP-afdeling aangepast. Dit geldt alleen voor kleine aanpassingen zoals omzetting van RGB naar CMYK, vergroten of verkleinen van bestanden of toevoeging van 2mm afsnede rondom. Dit kan mogelijk verschillen opleveren in het eindresultaat wat geen reden voor reclamatie kan zijn.Persoonlijk advies Raadpleeg expert Offerte aanvragen
  • Gratis bezorgd
  • Eigen opmaak programma
  • Spoedlevering
  • Persoonlijke service
  • Bestandscontrole